۸ تاثیر جالب موزیک بر مغز آدم
فردریش نیچه
ارسطو موزیک را یکی از شاخههای ریاضی میدانسته فیلسوفان اسلامی هم این نظر را پذیرفتهاند، شبیه ابن سینا که در بخش دانلود تک آهنگ ریاضی کتاب شفا از آهنگ نام بردهاست. ولی از آنجا که تمام ویژگیهای موسیقی مانند ریاضی مسلم و غیرقابل تغییر نیست، بلکه ذوق و قریحهٔ سازنده نوازنده در آن دخالت تام دارد، آن را هنر میدانند. در هر صورت موسیقی امروز دانش هنری وسیع ای است که بخشهای گوناگون تخصصی میباشد. صدا در صورتی موسیقی نامیده میشود که بتواند پیوند بین اذهان ایجاد نماید و مرزی از جنس انتزاع آن را محدود نکند.
اما این علم، هنر یا پدیدهی فوقالعاده چه تاثیری بر آدم روحیاتش دارد؟ محققان در همه جهان به مطالعهی این تاثیرات پرداختهاند که خلاصهی خیلی کوچکی از همهی نظریات آنها را میتوانید در این مطلب تحقيق کنید.
ویژگی ها ی اسپیکر بلوتوث
چهار آلبوم موزیک ایرانی برای جايزه به عاشقان موسیقی
۱۰ وسیله دیجیتال که با پول خرج کردن برای آنهای پشیمان نمیشوید
بهترین هدفون برای هر کاربر د ؛ آموزش خرید هدفون
۱- موسیقی شاد و یا غمگین بر دید ما به موارد خنثی تاثیر میگذارد
میتوانیم تشخیص دهیم که یک موزیک شاد و غمگین است، اما این نظر برخواسته از احساس ی است که با شنیدن موسیقی به فرد منتقل میشود. در واقع ، مغز ما به موزیک شاد و غمگین مفرق جواب میدهد.
حتی قطعههای کوتاه موسیقی شاد یا غمگین بر ما تاثیر میگذارند. یک تحقیق نشان میدهد که بعد از شنیدن یک قطعهی موسیقی کوتاه، شرکت کنندگان بیشتر تمایل داشتند که وضعیت خنثیای را به عنوان وضعیتی شاد و یا غمگین تفسیر کنند تا با موسیقی ای که شنیده بودند، همموزیک شود. این مورد با دیگر حالتهای چهره نیز اتفاق افتاد، ولی بیشتر برای موقعیتهایی قابل توجه بود که به حالت خنثی نزدیکتر بودند.
مساله جالبتر دیگر در مورد چگونگی تحت تاثیر موزیک قرار گرفتن حس ات این است که دو نوع حس ات به موزیک مرتبط هستند : احساس ات ادراکی و حس ات عاطفی.
این بدان مفهوم است که گاهي اوقات میتوانیم احساس ات قطعهی آهنگ را بدون تجربه کردنشان، درک کنیم، که دال بر این موضوع است که گوش دادن به موسیقی غمگین جهت بسياري از نه تنها افسرده کننده نیست، بلکه خیلی لذت بخش است.
بر خلاف شرایط واقعی، هیچ خطر یا تحدید جدیای گوش دادن به موسیقی ما را تهدید نمیکند، پس میتوانیم حس ات مربوطه را بدون تجربهی واقعی، درک کنیم.
۲-صوت پس زمینه میتواند خلاقیت را بیشتر شدن دهد
تمام آهنگ های انرژتیک داخل لیست موزیک شان را رفیق دارند. اما ی که بحث خلاقیت کاری به بین میآید، ممکن است موسیقی بلند بهترین مورد نباشد.
تحقیقات نشان دادهاند که سطح ملایم موسیقی نقطه عطفی جهت خلاقیت است. موسیقی پس زمینه حتی بیشتر از سطوح پایین موسیقی خلاقیت آدم را تحریک میکند.
عملکرد این قضیه به گونهای است که آهنگ ملایم دشواری پردازش را ارتقا داده که منجر به بیشتر شدن پردازش انتزاعی خلاقیت بالاتری میشود. به بیان دیگر، زمان ی که در تلاش برای پردازش کارها هستیم، به سمت روشهای خلاقانهتر میرویم.